Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bel Fıtığı İçin Yatak Önerileri

28-11-2022 16:04
Bel Fıtığı İçin Yatak Önerileri
Bel fıtığı, her anlamda insan yaşamını oldukça zorlaştıran ve tüm dünyada oldukça yaygın görülen çok önemli sağlık sorunlarından biridir. Omurga sisteminde belirli bir sıra halinde bulunan disklerin bir şekilde zorlanması ile kayma veya yırtılma gibi durumlarla karşılaşması, bel fıtığı sorununu ortaya çıkarıyor.
Onun meydana gelmesinden sonra insanlar artık yaşamlarında oldukça zorlu bir gidişat içerisine giriyorlar. Bozulan yaşam konforlarını nasıl tekrar eskisi gibi iyi bir duruma getireceklerinin arayışında oluyorlar.
Bel fıtığı için en önemli şeylerden biri olan yatakların doğru şekilde seçilmesi konusu, onların her zaman önemsedikleri bir konu olarak öne çıkıyor. Bu duruma özel çeşitli türlerde yataklar üretildiği için güzel çözümleri bulmak da mümkün oluyor.

 
Bel Fıtığı Hastaları Nasıl Yatak Tercih Etmeli?

Bel fıtığı, tam olarak tedavi edilene kadar her zaman dikkatle takip edilmesi gereken önemli bir sağlık sorunudur. Sıradan insanlardan biraz daha farklı olarak bu sorunu yaşayan kişilerin, kendi vücut anatomilerine göre kendilerini rahat hissettirecek yatakları seçmeleri gereklidir.
Bel fıtığından mustarip olan insanlar daima visco elastik tarzlarda yataklardan yana tercihlerini yapmalıdırlar. Çünkü bu tür yataklar uzay teknolojilerinden esinlenilerek, onun tasarımsal bakış açısından ilham alınarak üretilmiş nitelikte yataklardır.
Dolayısıyla onların üretimlerinde doğrudan bel fıtığı gibi sorunlara yönelik de bir işlevselliğin olmasının esas alındığını görmek mümkündür.
 

Bel Fıtığına İyi Gelen Omurga Destekli Doğal Yataklar?

Omurga kısmı, aktif bir bel fıtığı yaşayan insanlar için çok daha önemli olan ve oldukça dikkat edilmesi gereken vücut kısımlarıdır. Fıtık rahatsızlığının doğrudan orasıyla yakından bir bağlantısı olduğu için omurganın konforu her zaman iyi olarak sağlanmalıdır.
Hem bel fıtığına iyi gelen ve hem de omurganın morfolojisini koruyan yataklar insanların yaşam kalitelerini güzel şekilde artırırlar. Lateks yataklar bu noktada ilk tercih edilecek ürünler olabilirler. Çünkü onların sahip oldukları donanımsal tasarım, bu yöndeki beklentileri ideal şekilde karşılamaya uygundur.
Bu tür yataklar, vücut ağırlığını tam ve ideal bir şekilde eşit olarak dağıtma kapasitesine sahiptirler. Bu durum haliyle omurgaya aşırı bir yük binmesi gibi bir durumu da ortadan kaldırır.
 

Bel Fıtığı Olanlar İçin Yatağın Sertlik veya Yumuşaklık Derecesi Nasıl Olmalı?

Bel fıtığı hastaları için oldukça önemli olan konulardan biri, tercih edilecek yatağın nasıl bir sertlik veya yumuşaklık yapısında olacağıdır. Bel fıtığında insanlar vücutlarını doğru bir konfor yapısı içerisinde rahat ettirmeye her zaman önem vermelidirler.
Sert tasarımdaki yataklar bu sorun için kullanımda ideal değildir. Çünkü onlar hem bel hem boyun ve hem de sırt kısımlarında birtakım ağrılara sebebiyet verirler. Öte yandan çok yumuşak yatakların da bu durum için pek uygun olmadığını bilmek gerekir.
Çünkü yumuşak tasarımlı yataklar da omurganın şeklini alıyor, dibe çöküyor ve genel vücut anatomik sistemini bozuyorlar. Bu bakımdan orta ideallikte ürünler seçmek daha iyi bir memnuniyet sağlıyor. Yatakların yumuşaklık derecesini uzmanlar 5,6 olarak uygun görüyorlar.
 

Lateks mi Visco Yatak mı Tercih Edilmeli?

Hem lateks ve hem de visco tasarımlı yatakların bel fıtığı hastaları için yeterince ideal olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü bu nitelikte ürünler vücut ağırlığını sağlama konusunda tam doğru koordinasyonu kurma noktasında oldukça başarılıdırlar.
Bu bakımdan iki üründen biri ilgili durum için tercihe uygundur. İkisinin de uyku halindeyken kan dolaşımını tam verimli bir şekilde sağlaması özellikleri vardır. Lateks yatakların diğerinden farkı, tasarımında fazlaca delikli kısım barındırmasından ötürü daha az bir terleme meydana getirmesidir.
Öte yandan lateks olanların yatakta daha fazla vücut hareketi yapmaya olanak tanıması gibi bir dinamiği vardır. Visco yataklar ise genelde vücudun yapısına uyum sağlama ve onu hafızasında tutmaya eğilimli bir niteliği bulunuyor.
Her iki yatak için de malzeme kalitesi ve teknik donanımsal tasarımlara bakmak önemlidir. En iyi işçilik ve malzeme yapısında üretilmişlerse eğer her ikisi de kullanımda beklentileri güzel olarak karşılarlar. Bel fıtığı gibi önemli bir sorunda insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar ve onların yaşam konforlarını iyi düzeylerde artırırlar.
 

Bel Fıtığı Olanlar İçin Yatak Önerileri

Bel fıtığı tüm dünyada oldukça önemli bir sağlık sorunu olarak öne çıktığı için, üreticiler bu duruma özel birbirinden iyi ürünler tasarlamışlardır. Her bir insanın kendi vücut yapısı ve ilgili ek rahatsızlıklarına özel olarak tercih edebileceği güzel yataklar vardır.

Lateks yatak ürünleri,
Visco tasarımlı yataklar,
Organik yataklar,
Paket yaylı yatak modelleri,

Genel olarak bel fıtığından mustarip olan insanlara uzmanlar bu türden yatakları kullanmalarını öneriyorlar. Onları temin ederken her zaman malzeme kaliteleri, iç mekanizma sistemleri ve ölçüleri gibi hususlara dikkat etmek gerekiyor.
 

Bel Fıtığı Varken Nasıl Yatılır?

 
Halihazırda bir bel fıtığı bulunan insanlar, doğru yatakları seçseler bile mutlaka doğru yatış pozisyonları konusuna da hâkim olmalıdırlar. Çünkü bu da onların sağlık durumlarını iyiye götürmek açısından oldukça önemlidir.
Yüzüstü yatarken karın kısmına ek ve uygun bir yastık desteği yerleştirmek iyi olur. Öte yandan standart sırt üstü yatarken de yine daha rahat ettiriyorsa bel ve dizlerin alt kısımlarına da hafif yükseklikte bir yastık koymak sağlıklı olur.
Yan yatarken bacakların arasında bir yastık bulundurmak da yine omurganın iyi bir yapıda kalması açısından faydalıdır.
 

Full Ortopedik Yatak Ne Demek?

Full ortopedik yataklar, tamamıyla omurga ve vücudun diğer genel düzlemlerini belirli bir konfor yapısında rahat ettirmeye uyumlu tasarlanmış ürünlerdir. Omurgaya fazla basıncı azaltmalar bu tür yatakların en temel işlevsellik prensipleri arasındadır. Visco ve lateks yataklarda bunu görmek mümkündür.

 
Hangi Yatak Daha Sağlıklı?

Visco, organik ve paket yaylı yatakların her biri kullanımda güzel bir performans gösterirler. Bel fıtığı için bunlar tercih edilebileceği gibi lateks yataklar da tercih edilebilir.
Lateks ürünlerin en çok öne çıkan iyi özellikleri, çok sayıdaki iyi gözenek ve delikleri sayesinde tam kapsamlı hava almalarıdır. Nem, küf, kir gibi oluşumların meydana gelmesi bu tür yataklarda daha azdır.
 

Yatağın Ortopedik Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Ortopedik yataklar, omurga üzerinde tam bir konfor hissettirirler. İnsanlar sabahları ciddi vücut ağrılarıyla uyanmazlar.
Hem uykuda ve hem de uyku sonrasında kişilerin iyi hissetmelerine yardımcı olurlar. Vücuda uyumlu bir şekil almaları ve rahatça hareket imkânı vermeleri de yine ortopedik yatakları anlamada önemli olan kriterlerdir.
 

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 
Fıtık rahatsızlığı olanlar için bir diğer önemli konu da yatak ölçülerini doğru bir biçimde seçmektir. Temin edilecek yatağın genişliğinin ideal olarak 1 metre olması uygun görülüyor. Buna ek olarak uzunluğunun ise kişilerin boyundan 20 cm civarları kadar fazla olması da yine en uygun yatağın seçilmesinde referans olarak görülüyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.