Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Çocuklar İçin Yatak Seçimi

24-05-2022 14:42
Çocuklar İçin Yatak Seçimi

Bebeklik doğumdan itibaren 2 yaşına kadar geçen süreyi kapsamaktadır. Bu yaş aralığında bebekler günün üçte ikisini yani yaklaşık 16-18 saat arasında uyku ile geçirmektedirler. 2 Yaş sonrası dönem çocukluk dönemi olarak adlandırılır ve bu dönemde uyku çocukların gelişimi için önemli olduğundan çocuklar için yatak seçimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Uyku onların hayatında bu kadar fazla yer aldığı için bebeğin uyuduğu yatak onun hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. Özellikle yeni doğan bebeklerin yatak seçiminde son derece dikkatli olunması gerekir. Çünkü bebekler bu dönemde kemik yapısı olarak çok esnek bir yapıya sahip oldukları için yattıkları zemin onların fiziksel gelişimi için çok önemlidir. 

Çocuklar İçin Yatak Seçiminde Yatağın Sertliği

Çocuklar için yatak seçimi yaparken yatağın sertliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Çok sert olan yataklar çocuğu rahatsız edeceği için sürekli uyku bölünmeleri ve derin uykuya dalamama problemleri oluşturmaktadır. Çok yumuşak olan yatak seçimleri ise bebeğin vücudunun bir yerden destek alamadığı için kas ve kemik gelişimini olumsuz etkilemektedir. Yumuşak yataklar çocuğu içine gömüldüğü için ve pofuduk bir yapıya sahip oldukları için ona hem destek sağlamaz hem de çok fazla hareket alanı bırakmaz. 
Çocuğun uyku kalitesi fiziksel gelişimi için önemli olduğu kadar zihinsel gelişimi için de çok önemlidir. Çocuk gün içerisinde öğrendiği bütün bilgileri, yaşadığı deneyimleri uyku esnasında pekiştirmektedir ve hayatı boyunca kullanacağı bilgiler ve anılar olarak beyninde depolanmaktadır. Bebek İçin son derece önemli olan bu süreç yatak kalitesinin ve seçiminin yanlış olmasından dolayı sürekli bölünmelere maruz kaldığından dolayı zihinsel gelişimini olumsuz etkilemektedir. Çocuk için en ideal yatak biçimi orta sertlikteki yatak biçimleridir. Bu yataklar çocuğa yeteri kadar hareket alanı sağlar ve uygun yumuşaklığından dolayı omuriliğini doğru destekler. 
Çocukların beslenmelerine, kıyafetlerine, oyuncaklarına dikkat edildiği kadar yatak seçimine de önem verilmesi gerekmektedir. Çünkü bebekler ilk 2 yılında günün büyük kısmını yatakta uyuyarak geçirmektedir bu asla göz ardı edilmemelidir.
Kaliteli uyku uyuyamayan çocuk gün içerisinde de huzursuz olacaktır. Algıları dinlenmiş bir bebek kadar açık olmayacaktır. Ağlama krizleri ve huysuzluk gibi sorunlar görülecektir. Doğru seçilmiş bir yatakla kaliteli bir uyku uyuyan çocuk ise gün içerisinde gelişime daha açık, huzurlu ve dinlenmiş bir biçimde dış dünyadan gelen uyaranlara her an açık olacaktır. 

Yatak İçerisinde Kullanılan Malzemenin Önemi

Çocuk yatağı seçilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer kriter ise yatak içerisinde kullanılan malzemenin kalitesi ve ne kadar doğal olduğudur. Bebekler son derece hassas ciltlere sahip oldukları için onların tenlerine uygun olmayan sağlıksız maddelerden yapılan yataklar maalesef çeşitli sorunlara yol açacaktır. Kimyasal ve sentetik maddelerden oluşan yataklar bebeklerde alerjiye yol açtığı gibi solunum zorluğu gibi pek çok soruna sebep olmaktadır. Ayrıca nefes almayan malzemeden üretilen yataklar çocuğun aşırı terlemesine veya üşümesine ve dolayısıyla sık sık uykudan uyanmasına neden olacaktır.
Doğru yatak; insanın boyuna ve kilosuna orantılı, fiziksel olarak omuriliğini destekleyen ve terleme yapmayıp nefes alabilen yataktır. Puuf Sleep bebekler için en doğal malzemelerden oluşan organik çocuk ve bebek yatakları üretmekte ve onların uyku kalitelerini son derece artıracak malzemeler kullanmaktayız. 
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır. 

Çocuk Yatağı Seçiminde Yatağın Ölçüsü

Çocuğunuz için yatak seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus yatağın ölçüleridir. Yatağın ölçüsü bebeğin hareketlerini kısıtlamayacak şekilde seçilmelidir. Aynı zamanda yatağın konulacağı mekan da tabii ki bu seçim için önemlidir. Uzmanlar yeni doğan bebeklerin anneye yakın bir biçimde uyuması ve gece uyandığında annenin hemen ulaşabileceği konumda olmasını tavsiye etmektedirler. Çocuğun fiziksel gelişimi için vücudunu destekleyecek bir yatağın kalınlığı da önemlidir. 15 cm kalınlıkta üretilen yataklarımız çocuklarınızın için en ideal uyku şartlarını sağlamaktadır. Çocuklarınız için özel isteğe bağlı ölçülerde yataklar için özel ölçü çocuk ve bebek yatağı kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Yanlış ölçülerde yatak seçimi durumunda çocuklarda uyku kalitesinin düşmesi, geceleri sık sık uyanma ve yataktan düşme gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Çocuk için boyuna ve kilosuna uygun olmayan küçük bir yatak seçildiğinde çocuk kendini sıkışmış hissedecek, hareket edemeyecek ve uyku problemleri ortaya çıkacaktır. 

Kolay Temizlenebilir Yatakları Tercih Edin

Bebek ve çocuk yatağı seçiminde önemli olan bir diğer konu ise kullanılan malzemenin kir tutmaması ve kolay temizlenebilir olmasıdır. Bebekler sık sık kustukları, alt ıslattıkları ve yatağın üzerinde beslendikleri için yatakta kirlenmeler meydana gelmesi kaçınılmazdır. Burada önemli olan yatağın ne kadar az kir tuttuğu ve kirlenen yüzeyin ne kadar kolay temizlenen bildiğidir. Fazla kir tutan ve temizliği zor olan yüzeyler bakteri oluşumuna ve kötü kokulara neden olabilmektedir. Bu da bebekte hastalığa yol açabilmektedir. Ürettiğimiz yataklar doğal malzemelerden oluşmakta ve nefes alan bir yapıya sahiptir. Kir tutmama ve kolay temizlenebilir ve bebeğiniz için ideal bir yapıya sahiptir. Organik bebek yatakları bebeğiniz için son derece doğru seçim olacaktır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.