Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kadınlarda Sırt Ağrısı Neden Olur?

25-11-2022 01:47
Kadınlarda Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrısı çekiyor ve çözüm bulamıyor musunuz?

Sırt ağrılarınız için pek çok şey denediniz ve sonuç alamadınız mı?

Doğru yerdesiniz! Bu yazıda kadınlarda sırt ağrıları üzerine konuşacağız ve bazı önerilerle yardımcı olacağız.

Sırt ağrısı, omurganın her iki tarafındaki kasların gerilmesi sonucu başın altından bele kadar sırtta oluşan bir ağrı türüdür. Çeşitli faktörler boyun, omuz ve sırttaki sinirlere baskı yapabilir veya sırttaki kasları gererek sırt ağrısına neden olabilir. Ağrılı seyrine rağmen bel ağrısı birçok kişi tarafından çoğu zaman görmezden gelinen bir sağlık sorunudur. 

Kadınlarda Sırt Ağrısı Nedenleri

Kadınlarda sırt ağrısı genellikle gergin kasların bazı sinirlere baskı uygulamalarının bir sonucudur.

Ağrı yapan sebepler genelde şunlardır:
01. Kambur bir duruş
02. Yanlış oturma veya yürüme
03. Yanlış yataklarda uyuma
04. Uzun süre kambur veya ayakta durma
05. Düzenli egzersiz eksikliği
06. Uyku bozuklukları
07. Aşırı zihinsel gerginlik, kaygı vb.

Sırt ağrılarınızı büyük oranda hafifletmek için size 3. ve 6. maddeler konusunda yardımcı olabiliriz! Nasıl mı? Şimdi buraya tıklayın!

Sırt Ağrısının Mekanik Nedenleri

Omurilik, intervertebral diskler veya bu yapılar arasındaki yumuşak doku yaralanması, kadınlarda sırt ağrısının en yaygın mekanik nedenlerinden biridir. Bu faktörlere bağlı olarak disk herniasyonu sonrası travmatik sırt ağrısı oluşabilir. Fıtıklaşmış bir disk ile değişen şiddette kadınlarda sırt ağrısı da ortaya çıkabilir. Bazı hamile kadınlarda sırt ağrısı sık görülür.

Dejenerasyon nedeni, omurganın farklı bölgelerinde ortaya çıkan osteoartrit gibi dejeneratif hastalıklar sonucu hastalarda sırt ağrısı oluşabilir.

Enflamasyonun nedenleri tanımlanmış seronegatif spondiloartropatilerden biri olan ankilozan spondilit, bel ağrısının inflamatuar nedenleri arasında ön plana çıkmaktadır. Bu hastalıkta, iltihaplanma sürecinin başlamasıyla birlikte kadınlarda sırt ağrısı oluşur.

Onkolojik Neden: Sırttaki omurilikte kötü huylu lezyonlar, kemik iliği kanseri veya sinirleri sıkıştıran yer kaplayan yapılar ağrıya neden olabilir.

Enfeksiyon Nedeni; Bulaşıcı sırt ağrısı, omurga veya intervertebral disklerdeki mikrobiyal hastalıklar ve apseler gibi lezyonlardan kaynaklanabilir.

Bu nedenlerin dışında bel bölgesinden bağımsız olarak bu bölgede ağrıya neden olan bazı hastalıklar da vardır. Hastalık bu tip sırt ağrılarının nedenlerinden biridir.

Sırt Ağrınızın Sebebi Yatağınız Olabilir

Sağlıklı bir omurga sağlığı için uyku kalitesi çok önemlidir. Yatakta geçirilen süre bu bağlamda çok önemlidir. Ağrınıza göre yatak seçimi, huzurlu ve sağlıklı bir uyku geçirmenizi sağlayacaktır. Çünkü çeşitli eklem ve kas rahatsızlıkları olan çoğu kişi yanlış yatak seçimi nedeniyle bu tür rahatsızlıklar yaşamaktadır. Bu konu hafife alınamayacak kadar önemlidir ve özellikle ağrıyı sık yaşayanlardan acı çekmek istemeyenlere kadar herkesi etkiler. Çünkü yanlış yatak seçimi büyük sorunlara yol açabilmektedir.

Kadınların ve erkeklerin ömrünün büyük bir kısmı uykuda geçmektedir ve insan hayatı boyunca uyku çok önemlidir. Yorgunluk, can sıkıntısı ve enerji eksikliği gibi zihinsel durumlar, uyku kalitesi düşük olduğunda fiziksel hasarın ana nedenleridir.



Doğru Yatak Seçimi ile Ağrılarınızı Hafifletin

Kadınlarda sırt ağrıları için yatak seçimi, bel desteği, ağırlık dengeleme ve aynı zamanda yeterli omurga desteği sağlayan yatak çeşitlerinden oluşmalıdır. Bazıları için mükemmel olan visco yataklar, omurga arasındaki disklerin doğru konumlarını bulmasına yardımcı olur. Visco malzeme yapısı gereği vücudun şeklini alır ve sırtınızı mükemmel şekilde kavramaya yardımcı olur. Tam kavrama, siz uyurken omurganın doğal konumunu korumaya yardımcı olur.

Visco yatakları incelemek için buraya tıklayın!


Vücuda fazla yüklenmeyi önleyen ve eşit ağırlık dağılımı sağlayan bu durum sırt ağrılarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca dayanıklı ve destekleyici yapısı sayesinde visco yataklar vücudun doğru pozisyonda durmasını teşvik eder.

Kadınlarda sırt ağrısı çekenler, çok sert ya da çok sert bir yatak seçmekten kaçınmalıdır. Çok yumuşak veya çok sert bir yatak, omurganın yanlış hizalanmasına neden olabilir ve mevcut ağrıyı şiddetlendirebilir. Bu konuda orta sertlikte bir yatak tercih edilmesi de bir avantajdır.

Kadınlarda Sırt Ağrısına Karşı Uyku Pozisyonunun Önemi

Omurga bütündür ve lomber veya sırt omurgasındaki rahatsızlık servikal omurgayı da etkiler. Omurga çevresindeki kaslar iç içe geçmiştir. Kalça ve sırtınızın sağlığı için gün içinde nasıl oturduğunuza ve duruşunuza da dikkat etmeniz gerekiyor. Kadınlarda Omurga sağlığını etkileyen bir diğer faktör de uyku pozisyonunuzdur.

Yüz üstü yatarak: Yüzüstü yattığınızda, omurganızın etrafındaki bağlar ve kaslar gerilerek omurganızdaki sinir deliklerini sıkıştırır. Bu, omurgaya baskı uygular ve omurganın yaralanmasına ve hatta fıtıklaşmasına neden olabilir.

Sırt üstü yatın: Sırtüstü pozisyon, arka uzuvların kaslarının kısalmasına neden olur. Bu pozisyonda yatarken dizlerinizi yastıklarla desteklemeniz gerekir, bu da kalça ve sırt ağrılarınızı artırır. Diz altına bir yastık kadınların sırt ağrısını hafifletebilir.

Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için ideal uyku pozisyonu yan tarafınızdır. Bu pozisyonda, belinize binen baskıyı azaltmak için dizlerinizi ve bacaklarınızı karnınıza doğru çekerken bir yastık yerleştirebilirsiniz.

Hayatımızın yaklaşık üçte birini uyuyarak geçiriyoruz. Uyuduğumuz zaman, uyanıkken içinde bulunduğumuz durumu bile belirler. Ne kadar iyi uyursanız, gününüz o kadar iyi olur. Gün boyu kendinizi yorgun veya ağrılı hissedebilirsiniz. Örneğin, huzursuz uyku ve rahatsız bir yatak kadınlarda sırt ağrısına neden olabilir. İyi bir gün geçiremememizin nedeni bel ağrılarımız olabilir.

Sabah erkenden yataktan kalkmak, dinlenen kaslarınızın omurganızın hareketlerine uyum sağlamasını zorlaştırır. Omurgadaki ani hareketleri kaldıramayan eklem ve kaslar şiddetli ağrılara ve sırt sertliği gibi yaralanmalara neden olabilir. Uyandıktan sonra 5-6 dakika yatakta esneme hareketleri yaparak kaslarınızı gevşetin. Yanlara doğru dönün, önce bacaklarınızı indirin ve ardından kollarınızı kullanarak vücudunuzu bir blok gibi dik tutun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.