Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kedi Uyuma Şekilleri

11-06-2022 13:53
Kedi Uyuma Şekilleri

Kedi Uyuma Şekilleri Ve Anlamları

Her kedi ebeveyni, kedi uyuma şekilleri ve anlamları konusunda bilgili olmalıdır. Bu dostlarımız her ne kadar tatlı tatlı uyusalar bile bazı pozisyonlarda bizlere çeşitli mesajlar verirler. Bu mesajları anlayabilmek için de uyuma şekillerini ve anlamlarını çok iyi bilmek gerekir. Hatta bazen hastalıkları zamanlarda bile farklı bir şekilde yatabilirler. İşte bu yüzden onları çok iyi tanımak gerekiyor. Ancak bu bilgi sadece hastalıklarını tespit etmek için değil aynı zamanda ruh hallerini anlayabilmek için de önemlidir. Böylece kedinizin nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Yan Yatış

Kedilerin çok sık bir şekilde tercih ettikleri yatış pozisyonlarından biridir. Çoğu kedi, bu pozisyonda uyumayı tercih eder. Bu şekilde uyudukları zaman kendilerini güvende hissettiklerini belli ederler. Ayrıca bulundukları ortamın sıcaklığından ve sesinden çok memnun olduklarını da bu şekilde gösterirler. Hiçbir endişe içerisinde olmadıklarına işaret eden bir yatış şeklidir. Yan yatarken karınlarının açıkta olması onları rahatsız etmez. Her açıdan kendilerine uygun bir yerde oldukları zaman bu pozisyonu kullanırlar. Mutlu ve bakımlı olan hemen her kedi bu şekilde uykuya dalmayı çok sever.

Sırtüstü (Göbeği Açık) Yatış

Kedinizin en farklı aynı zamanda da en tatlı şekilde uyuduğu pozisyondur. Göbeği açık bir şekilde yatarak farklı bir görüntü ortaya çıkarırlar. Genellikle ev kedilerinin tercih ettiği bir uyuma şeklidir. Bir sokak kedisini bu şekilde uyurken görmeniz mümkün değildir. Çünkü bu dostlarımızın organları karın bölgesindedir. Ve dışarıdaki tehlikelerden korunmak için bu bölgelerini ortaya çıkarmazlar. Kediniz size çok fazla güveniyor ve sizi çok seviyorsa bu şekilde uyur. Bir nevi ''Sana Güveniyorum'' anlamı taşıyan bir yatış şeklidir.

Kıvrılmış Şekilde Yatış

Kıvrılmış şekilde yatış, hem ev kedilerinde hem de sokak kedilerinde görebileceğiniz bir uyku pozisyonudur. Bu şekilde uyudukları zaman karınlarını saklamayı tercih ederler. Ayrıca kuyruklarını vücutlarının etrafına dolayarak yatarlar. Böylece hayati organların güvene aldıklarını belli ederler. Aynı zamanda vücut sıcaklıklarını da korumuş olurlar. Bu vaziyette uyumak, kedilere atalarından miras kalmıştır. Hiçbir kedinin vazgeçemeyeceği bir pozisyondur. Bundan dolayı hemen her kedinin vazgeçilmezidir. Özellikle de soğuk günlerde bu şekilde uykuya dalmayı çok severler. Çünkü sıcaklıklarını korumak, onlar için çok önemlidir.

Gözler Yarı Açık Yatış

Kedilerin de tıpkı insanlar gibi gözleri yarı açık bir şekilde uyuduklarını biliyor muydunuz? İlk gördüğünüzde size tuhaf gelen bu durum, aslında kediler için gayet normaldir. Böyle uyuduklarında bazen komik bazen de korkutucu bir görüntü meydana gelebilir. Bu canlılar için belli bir uyku düzeni yoktur. Sadece kendilerini dinlendirmek istedikleri zaman uyumayı tercih ederler. Gözleri yarı açık yattıkları zaman bilinçleri açıktır. Yani uyuyormuş gibi görünseler de sizi ve çevresinde olan sesleri duyabilirler. Aynı zamanda bazı hareketlere karşı da duyarlılıkları vardır.

 Kedilerinizin sağlığı için rahat ve konforlu yataklar için en uygun kedi yataklarını sizler için derledik.

 https://www.puufsleep.com/urun/puuf-sleep-petbed-yikanabilir-visco-kedi-ve-kopek-yatagi

Gerinerek Yatış

Kediler bazen kendilerini süperman gibi hissedebilirler. Bunu yatış pozisyonlarıyla da belli etmesini çok iyi bilirler. Gerinerek yatış şekli, tam da bu duruma uygun bir örnektir. Patilerini arkaya ve öne doğru gerip, güvende olduklarını gösterirler. Bulundukları ortamda kendilerine bir zarar gelmeyeceğinden emindirler. Bu nedenle de rahat olmayı tercih ettikleri zaman gerinerek yatarlar. Rahatlık ve güven, bu canlılar için son derece önemlidir. Tehlikede olduklarını düşünürlerse hemen pozisyon değişikliği yaparlar.

Patileriyle Yüzünü Kapatarak Yatış

Patileriyle yüzünü kapatarak yatış, her kedinin tercih ettiği bir pozisyon değildir. Bu şekilde yattıkları zaman şu durumları belli ederler:

  • Işık gözlerini rahatsız ediyordur.

  • Burnu çok üşümüştür.

Bu iki sebepten dolayı patilerini kapatmayı tercih ederler. Aynı zamanda rahatsız edilmek istemediklerini de gösterirler. Kedinizi bu pozisyonda yakaladıysanız, onu kesinlikle uyandırmayın. Eğer ortam soğuk ise sıcaklığı yükseltin. Ayrıca rahat bir uyku çekmeleri için de ışıkları kapatın. Bu sayede keyifli bir uyku uyuyabilirler.

Oturur Pozisyonda Yatış

Kedilerin tedirgin olduklarında tercih ettikleri yatış şekli budur. Bu şekilde yattıkları zaman bir şeyler tedirgin olduklarını anlamanız gerekir. Hem endişe hem de huzursuzluk içerisinde olurlar. Bu olumsuzluklar içerisinde olsalar bile dinlenmek istedikleri için böyle yatarlar. Ancak onları rahatlatmak sizin elinizdedir. Öncelikle neden böyle bu endişeye kapıldıklarını tespit etmeniz gerekir. Daha sonra huzursuzluğun kaynağını bulmalısınız. Bu durumları ortadan kaldırmanız halinde endişeden kurtulabilirler. Onların güvenli ve rahat bir şekilde uyuyabilmeleri size bağlıdır. Eğer siz onlara bu imkanı vermezseniz, aynı evde kalmaktan mutsuzluk duymaya başlayabilirler.

Sfenks Pozisyonu

Bu pozisyonda kediler, göğüslerini patilerine dayarlar. Genellikle kısa bir süre uyumak istedikleri zaman bunu tercih ederler. Tetikte olmalarını gerektirecek bir durum söz konusu olmadığında sfenks pozisyonunda olurlar. Bu, kendilerini güvende hissettiklerine işaret eder. Uzun bir uyku çekmeyi düşünmedikleri için böyle yatarlar. Kısa zamanda enerji toplamayı amaçladıkları için bu şekilde uyurlar. Bunun yanı sıra hava çok sıcak veya çok soğuk ise de böyle uyurlar. Çünkü vücutlarını en toplu hale getiren pozisyon budur.

Yüzüstü Pozisyonu

Yüzüstü pozisyonuna aynı zamanda somun ekmek pozisyonu da denir. Bu şekilde uyumak, onlar için çok konforludur. Patilerini ve kuyruklarını gövdelerinin altına saklayarak farklı bir imaj ortaya çıkarırlar. Böyle yattıklarında kendilerini ısıtmaları daha kolay olur. Bu yüzden genellikle kış aylarında daha fazla tercih ettikleri bir yatıştır. Kediler, bu pozisyonu sadece uyumak istedikleri zaman kullanmazlar. 

Aynı zamanda oturmak istediklerinde de kullanırlar. Ancak uzun süreli uykular için tercih ettikleri bir durum değildir. Çünkü yapıları gereği uzunca bir süre böyle kalamazlar. Kediler, görebileceğiniz en farklı canlılardandır. Çünkü her hareketlerinde ayrı bir mesaj vardır. Onlarla iyi anlaşabilmek için de bu tür hareketleri iyi bilmek gerekir.

 Kedilerinizin sağlığı için rahat ve konforlu yataklar için en uygun kedi yataklarını sizler için derledik.

https://www.puufsleep.com/urun/puuf-sleep-petbed-yikanabilir-visco-kedi-ve-kopek-yatagi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.