Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Vücut Şeklini Alan Yataklar

25-11-2022 22:53
Vücut Şeklini Alan Yataklar

Vücut şeklini alan yatak kelime itibariyle anlaşılacağı üzere, bir sünger üzerine yerleştirilen özel bir katmandan oluşur. Bu katman yani visco isimli süngerin sayesinde yataklar vücudun ısı ve yağ dengesi sayesinde onların şeklini alır. Bu sayede kişilerin uyku kalitesi artar ve birtakım kas ve vücut ağrılarını minimuma indirirler.

Vücut Şeklini Alan Yataklar Nelerdir?

Vücut şeklini alan yatak demek, aslında yatağın en üst katmanının vücudun şeklini almasından kaynaklı kullanılan bir isimlendirmedir. Tamamı visco olan bir yatak olsaydı kişiler bunun içine tamamen gömüleceğinden tam anlamıyla hareket edemezler ve uyuyamazlardı. Dolayısıyla vücut şeklini alan yataklar, en üst katmanı 5-9 cm aralığında visco isimli süngerden oluşan yataklardır. İçeriğinde bulunan süngerler sayesinde yatağa gömülme hissi ile birlikte kaliteli ve konforlu bir uyku sağlar.

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Doğru bir yatak seçimi yapmak aslında ne kadar kaliteli bir uyku uyuyacağınızın da seçimini yapmak demektir. Doğru bir yatak seçimi için;

  • Yatak odasına uygun ölçülerde mümkün olduğunca büyük ve kişilerin boy ölçüsünden 10-15 cm daha uzun bir boy ölçüsünde yatak almak,
  • Ucuz ve kalitesiz olan yatakları tercih etmemek,
  • Boyun fıtığı, bel ağrısı gibi rahatsızlıkları tetiklememesi için üst katmanı visco olan bir yatak seçmekngibi maddeleri dikkate almaları gerekir. 

Her vücut standart ölçülerde olmaz. Bu sebeple kişilerin kilo, boy, hastalık, hormon ve diğer kişisel zevklerine göre seçeceği yataklar farklılık gösterir. Bu sebeple birçok çeşit yatak bulunmaktadır. 

Vücut Şeklini Alan Yatakların Faydaları Nelerdir? 

Vücut şeklini alan yatakların en temel özellikleri ortopedik olmalarıdır. Bel bölgesi başta olmak üzere boyun, kas ve diğer eklemlerin rahat bir yüzey üzerinde uzanmasını sağlar.  Yatağın üst katmanında yer alan visco sünger sayesinde vücudu uyku esnasında sarar ve konforlu bir uykunun alınmasına yardımcı olur. Yatak Çeşitleri Nelerdir? Tek bir çeşit insan vücudu olmadığından gerek ihtiyaçlar açısından gerekse kalite ve kullanılabilirlik açısından birçok farklı çeşitte yatak bulunur. 

Yaylı yataklar, visco yataklar, jel yataklar, lateks yataklar, hibrit yataklar, sünger yataklar, organik yataklar, hava yatakları, su yatakları, futon (yer) yatakları, ayarlanabilir hareketli yataklar, portatif katlanır yataklar ve akıllı duvar yatakları başta olmak üzere birçok farklı tasarım ve özelliğe sahip yatak çeşidi piyasaya sunulmuştur. Visco Yatak Kimler İçin Uygundur? Yatak tercihinde bilinmesi gereken en önemli şey her yatağın her insana uygun olmadığı, aynı konforu sağlamadığıdır. Farklı bedenler için farklı yatak çeşitleri ve uyku pedleri üretilmiştir. Bu yataklardan birisi de visco yataklardır. 

Visco yataklar orta sert ya da yumuşak özellikte yatak tercih etmek isteyen kişilerin ilk tercihleridir. Günlük hayatın yorgunluğu ya da fiziksel rahatsızlıklara sahip bel ve boyun şikayetleri olan kişiler de yatak tercih ederken sıkça visco isimli süngerin varlığını ararlar. Geniş çaplı uyku problemleri yaşayan, bel ve boyun ağrısı çeken, orta sert ya da yumuşak yatak arayışında olan herkes visco yatak tercih edebilir. 

Vücudun Şeklini Alan Visco Yatakların Özellikleri Nelerdir? 

Visco isimli süngerin bir yatak üzerinde yer alması birçok açıdan uykuya fayda sağlar. 

Visco yatakların birçok farklı özelliği ve uyku kalitesine sağladığı avantajlar vardır; 

  • Visco yataklar uyku anında doğru pozisyonu bulabilmek için idealdir. Çünkü yüzeyince bulunan visco süngeri vücudun şeklini alır. Bu sayede kişiler en rahat pozisyonu en kısa sürede bularak hızlıca uykuya dalabilirler.
  • Visco yataklar visco malzemesinden üretildiğinden terleme sorununu ortadan kaldırırlar. Hava geçiren ve nefes alan yapısı sayesinde uyku esnasında terleme sorunu kalmaz. 
  • Yorgunluk, bel, boyun ve fıtık gibi kronik ağrıları geçirmede etkilidir. Visco yatakların vücudun şeklini alması sayesinde kişiler hem konforlu hem de kaslara destek bir yüzeyde uykularını alırlar. 
  • Yatağın üzerindeki gözenekli yapı sayesinde kan dolaşımını düzenler. Diğer yataklara kıyasla hemen çökme olmadığından uzun yıllar kullanılarak visco yataklar sayesinde kaliteli bir uykuya ulaşılabilir. İnsan vücudunun en çok uykuda zaman geçirdiği düşünülürse, yatak seçimi çok büyük bir önem taşır. Visco yataklar sayesinde bel ve boyun ağrıları, yorgunluk, kısa sürede uykuya dalamamak gibi şikayetleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.