Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yatak Katmanlarının Özellikleri Nelerdir?

21-10-2021 14:47
Yatak Katmanlarının Özellikleri Nelerdir?

Yatağın ne kadar rahat olacağını ve kalitesini belirleyen yatak katmanlarını daha yakından tanıyalım.

Uyku hayatımızın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir. Seçilen yataklarda en az uyku ihtiyacı kadar önemlidir, çünkü uykunun kalitesini belirleyen faktörlerden biri yataktır. Uyku kalitesi vücudun daha dinç olmasına, omurga ve kemik yapılarının sağlığında aynı zamanda ruhsal açıdan da etki etmektedir. Bu sebeple yaşam standardını yükseltmek, kesintisiz ve sağlıklı bir uyku için doğru yatak seçimi yapılmalıdır. Farklı özelliklerde yatak çeşitleri vardır. Puuf Sleep olarak insan vücudunun ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan kaliteli yataklar üretmekteyiz. Yatak almayı düşünüyorsanız özelliklerine bakarak size en uygun yatağı seçip sonrasında karar vermelisiniz. Peki ya size en uygun yatak hangisi?

En yaygın kullanılan yatak çeşitleri yaylı yataklar ve sünger yataklardır. Yaylı yataklarda kendi içerisinde ikiye ayrılır: bonel yaylı yataklar ve paket yaylı yataklar. Yatağın temel malzemesi yaydan oluşan yataklar da vücudun daha fazla desteklenmesi ve esnekliğin arttırılması için çelik yay sistemi kullanılır. Şu an kullanılan en yaygın mekanizma çelikten üretilmiş paket yaylardır. Paket yay mekanizması farklı boyutlardaki tellerin kaplanıp birbirinden ayrı şekilde paketlenmesidir. Ayrı ayrı paketlenmesi farklı sertlikteki yayların vücudun farklı bölgelerine gelerek ihtiyacı olan desteği sağlar buda konforun arttırılmasına yardımcı olur.

Paket yaylı yatakların üretiminde kullanılan teknoloji yaylara birbirinden bağımsız hareket etme özelliği katar ve yatağın ortopedik bir yapıya sahip olmasını sağlar.  Bağımsız ve mikro ölçülerde ki paket yaylar sayesinde hassasiyet üst seviyeye çıkar ve konfor düzeyi fazlasıyla artmış olur.

Zonlu yaylarda paket yaylar gibi birbirinden bağımsız yaylardan oluşur bu özellik yataklara ortopedik bir rahatlık sağlar. 5,7.11 gibi farklı zon yapıları ile vücudun ayrı noktalarına temas ettiği için omurganın ağırlık bölgelerinde ayrı ayrı hareket ederek uyku esnasında vücudun dinlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda eşler arasında ki kilo farklarından kaynaklanan rahatsızlıklar en az seviyelere çekilmiş olur.

Diğer bir yatak türü ise sünger yataklardır. HR sünger, Visco sünger ve Lateks sünger yatakların ana katmanı olarak görülmektedir. Sünger yatakların temel dolgu malzemesi farkı boyutlarda ki ve yoğunluklarda ki süngerlerdir. Süngerin kullanım yoğunluğu yatağın ömrünü belirlerken aynı zamanda yatağın sertlik derecesini de etkiler. HR süngerler yüksek yoğunluklu ve gözenekli teknoloji ile üretilmiştir. Ayrıca hava geçirgenliği sayesinde nefes alarak daha sağlıklı uyku ortamı oluşturur.

Visco süngerin en belirgin özelliği vücudun şeklini almasıdır. Vücut ısısı ve ağırlığı ile şekil alarak omurgaya tam destek sağlar aynı zamanda kan dolaşımının sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur.

Lateks süngerin tercih sebebi olmasının en büyük etkisi doğal oluşudur. Kauçuk ağacının özü hava ile karıştırılarak işlem gördüğünde sünger formunu almaktadır. Gözenekli hava alabilen yapısı, alerjenik özellik taşımaması, uyku esnasında rahat hareket etmenize olanak tanıması lateks yatağın en belirgin özelliklerindendir.

Uyku da rahatlığı sağlayan diğer etmenlerden bir tanesi de yatağın kaplamasında kullanılan malzemedir. Üreticiler tarafından konforu üst seviyeye çıkarmak için tercihinize uygun çeşitler sağlanmıştır. Spacer, Viskon ve Keten kumaşlar yapıları gereği ter emici ve nem alma kapasitesi yüksek olduğu için rahatlığı maksimum düzeyde tutar.  Örme kumaşlar elyaf ve pamuk iliklerden üretilmektedir. Yüksek gramajlı, hava transferi yapabilme özelliği bulunduran ve bu sayede terlemeyi minimum seviyede tutan kumaşlardır. 3D Spacer kumaş hava geçirme özelliği sayesinde yatak nefer alabilir ve bakteri oluşumuna da engel olmaya yardımcı olurken terlemeyi de minimum seviyede tutar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.