Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Uyku Açma Yöntemleri Nelerdir? Uykuyu Ne Açar?

14-08-2022 23:28
Uyku Açma Yöntemleri Nelerdir? Uykuyu Ne Açar?
Sabahları uyku halinden çıkamıyor musunuz? Uyku nasıl açılır? yollarını mı arıyorsunuz?

Gün boyu esniyor ve kendinizi uykusuz mu hissediyorsunuz?

Bu durumdan nasıl kurtulacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!


Yataktan kalkmak çok zor değil mi? Yapılacak bir çok işiniz var ama yataktan çıkamıyorsunuz. Bunun pek çok sebebi var. Sadece tek bir şeyi düzelterek bu durumdan kurtulamayabilirsiniz.
Şimdi size sadece anlık olarak uyku açma değil, yaşam kalitenizi artıracak düzeyde uyku durumundan kurtulmayı anlatacağız.

İşin Sırrı: Kaliteli Uyku = Enerjik Uyanış

Olay tamamen uyku kalitesiyle alakalı. Uyku kalitenizi etkileyen şeyleri düzenlediğinizde güne daha enerjik başladığınızı göreceksiniz. Kişiye göre değişiyor olsa da uyku kalitesini artıran ve sizi daha enerjik yapacak bazı şeyler var. Hangisinin daha etkili olabileceğini deneyerek anlamak görebilirsiniz. Aşağıda ki maddeler uyku kalitenizi artıracak ve yaşam kalitenizi üst düzeye çıkaracak!

Uyku Kalitenizi Artıracak Öneriler

Aşağıda ki önerileri göz önünde bulundurmak sizi bambaşka bir seviyeye çıkaracaktır.

01. Düzenli uyku saatleri belirleyin ve bunlara uymaya çalışın.
02. Yatmadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapın, örneğin kitap okuyun veya meditasyon yapın.
03. Yatak odanızı sakin ve rahatlatıcı bir ortama dönüştürün.
04. Gün içinde fiziksel aktiviteler yapın ancak yatmadan önce aşırı egzersiz yapmaktan kaçının.
05. Kafein ve alkol tüketimini sınırlayın veya tamamen kesin.
06. Yatmadan önce ağır yemekler yemeyin ve yatmadan 2-3 saat önce yemek yemeyi bırakın.
07. Doğru yatakta yattığınızda emin olun. Vücudunuza uygun doğru yatağı bulun. (Yardım almak için sağ altta ki WhatsApp butonu ile bize ulaşın.)
08. Yatmadan önce elektronik cihazların kullanımını sınırlayın veya tamamen bırakın.
09. Yatak odanızın sıcaklığı ve ışığı konusunda dikkatli olun.
10. Stresli düşüncelerden kaçının ve rahatlatıcı teknikler uygulayın.
11. Gerekirse bir uyku uzmanından yardım alın.

İlginizi çekebilir: Visco Yatak mı? Yaylı Yatak mı? Hangisi Daha İyi?

Hızlıca Uykunuzu Açacak 10 Etkili Yöntem

Yukarıda sizlere kalıcı olarak uyku kalitenizi artıracak ve sizi sürekli enerjik yapacak önerileri sıraladık. Bu başlık altında anlık olarak uyku halinizi nasıl dağıtabileceğinizden bahsedeceğiz.

01. Bir fincan filtre kahve tüketin.

Kahvenin içinde bulunan kafein vücudun daha dinç ve dikkatin daha fazla toplanmış olmasına yardımcı olduğundan denenebilir.


02. Soğuk suyla yüzünü yıkayın.

Bir başka klasikleşmiş ve sonuç veren yöntemlerden bir tanesi de soğuk suyla yüzün yıkanmasıdır. Kendinizi zorlayın ve yüzünüzü mutlaka yıkayın. Sabah uykusunun hafifliği ve rahatlık veren dokusunu geride bırakmak için suyun sertliği ve konfor kaçırma yönünden faydalanmak önemlidir.


03. Nabzınızı yükseltecek basit egzersizler yapın

Vücut ısısının aniden yükselmesine olanak tanıyacak spor türlerinden birisini seçmek ve sabah alışkanlığı haline çevirmek vücudunuzun daha sağlıklı olmasına neden olurken uykunuzda eser kalmasını da sağlar. Şınav veya mekik gibi ani kan basıncı yüksekliği veren egzersizler oldukça başarılıdır.


04. Hava alabileceğiniz bir alana çıkın

Herkes için mümkün olmamasına karşın hava alınacak bir yere çıkmak ve sabah havasının hafifliğini deneyimlemek uykunun açılmasına yardımcı olacaktır. Kalkın, yüzünüzü yıkayın, camınızı açın ve derin bir nefes alın.


05. Bulunduğunuz ortamının serin olmasını sağlayın

Ortamın sıcak olması yataktan çıkmanın daha zor olmasına ve keyfinizin daha uzun süre devam etmesine meyilli olmanız anlamına gelir. Bunun için serin bir ortamda uyumak ve klimanın çalıştığı bir alanda uyumak uyanmanın kolaylaşmasına olanak tanıyabilir.

Burada yatağınızın da görevi vardır. Yatağın sizi terletmemesi ve nefes alması önemli bir etkendir. Yatağınızı, kaliteli ve doğal bir yatakla değiştirmek bu konuda size yardımcı olacaktır. (Doğal ve kaliteli yatak modellerini incelemek için tıklayın.)




06. Kısa bir yürüyüşe çıkın

Yürüyüş yapmak hem sağlık hem de uykunun dağılmasını sağlayan etkileri dolayısıyla önemlidir. Yürüyüş yapmak için daha erken saatte uyanmak ve bunu rutine çevirmek uzun vadede katkılarıyla da geri dönecektir.


07. Soğuk duş alın

Evet, çok zor. Bunun için ılık duş ile başlayıp kendinizi alıştırabilirsiniz. Cildin daha sıkı olması, soğuk suyun dolaşımı hızlandırılması ve dinçlik vermesi gibi faydalı etkileri bulunmaktadır.


08. Kan oksijen seviyesini artırmak için derin nefes alın.

Keyifle uykudan uyanan ve uykunun etkisinden kurtulmak isteyen birisi derin nefes alarak bunu sağlayabilir. Nefes almanın doğru tekniği nefesi almak, biraz beklemek ve ağızdan vermektir. Kandaki oksijen seviyesinin artması uyanmayı hızlandırıcı etkide bulunacaktır.


09. Bulunduğunuz ortamı havalandırın.

Odanın uyanır uyanmaz havalandırılması oda sıcaklığının daha optimal bir seviyeye gelmesine yardımcı olur. Aynı zamanda uzun süredir kapalı kalan ortamın daha fazla oksijenle dolmasını ve kandaki oksijen miktarının artmasını sağlayabilir.


10. Enerjinizi artıracak müzikler dinleyin.

Enerjinin yerine gelmesi ve günün daha güzel geçmesi için enerji veren, hareketli ve yataktan çıkmaya ikna edecek müzikler dinlenmesi önerilir. Son derece keyifli bir uyku açma yoludur.




Bu maddeler uykunuzu kolayca açabilir ve güne hızlıca başlamanızı sağlayabilir. Size tavsiyemiz uyku kalitenizi optimize etmeniz ve her güne enerjik bir şekilde başlamanızdır. Derin ve kaliteli bir uyku hayatınızı değiştirir!

Tüm gece boyu vakit geçirdiğiniz yatak odanız ve yatağınızın, uyku kaliteniz üzerinde çok büyük etkileri var. Doğru yatak, daha derin uykuda kalmanıza ve kesintisiz uyumanıza yardımcı olur.


Yazı Önerisi: Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.