Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

12-10-2022 17:08
Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yatak satın alacaksınız ve neye göre seçeceğinizi bilmiyor musunuz?

Yatağınız, uyku kalitenizi etkiler ve seçimi çok önemlidir. Yatak seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin!

İyi ve sağlıklı bir uyku, kaliteli bir yatakta yatmakla doğru orantılıdır. Bu nedenle yatak seçiminizde dikkatli olmanız gerekiyor. Yatak almaya karar verdiğiniz zaman önünüzde çok fazla seçenek olacaktır. Bu seçenekler arasında kaybolmanız çok normal. Bu yatak seçimi rehberi size ışık tutacak ve doğru yatağı bulacaksınız.

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olur?

01. Boyut: Yatağın boyutu, rahat bir uyku için önemlidir. Kendinize ve partnerinize(varsa) uygun boyutta bir yatak seçin. En yaygın boyutlar; tek kişilik, çift kişilik ve kral yatak boyutlarıdır.

02. Sertlik: Sertlik, uyku konforunuzu etkiler. Sert yatak, bel ağrısı olan kişiler için daha iyiyken, daha yumuşak yatak, eklem ağrısı olan kişiler için daha rahat olabilir.

02.1 Sırt ağrısı: Sırt ağrısı olanlar, orta sertlikte bir yatak tercih etmelidir. Sert bir yatak, omurga eğrisine uymayabilir ve daha fazla ağrıya neden olabilir. Visco yataklar oldukça uygundur. (Visco yatakları incelemek için tıklayın.)

02.2 Bel ağrısı: Bel ağrısı olanlar için, sert bir yatak önerilir. Sert yataklar, omurgayı doğru hizaya getirir ve beli destekler. (Sert yatakları incelemek için tıklayın.)

02.3 Boyun ağrısı: Boyun ağrısı olanlar, orta sertlikte bir yatak tercih etmelidir. Yumuşak bir yatak, baş ve boyun için uygun desteği sağlamayabilir. Sert bir yatak, boyun kaslarında gerginliğe neden olabilir. Bu noktada paket yaylı yatakları önerebiliriz. (Orta sertlikte yatakları incelemek için tıklayın.)

03. Malzeme: Yatağın malzemeleri, uyku kalitenizi etkiler. Pamuklu yataklar nefes alabilir ve serin hissedersiniz. Lateks yataklar, doğal ve dayanıklıdır. Visco yataklar, vücut şeklinize uyacak şekilde şekillenir.

04. Destek: Yatak, vücudunuzun doğal eğrilerini desteklemelidir. Yatakta yatarken, sırtınız ve beliniz arasında herhangi bir boşluk olmamalıdır.

05. Marka: Güvenilir bir marka seçmek, kaliteli bir yatak almanızı sağlayabilir. Uzun süre dayanacak ve sağlığınızı destekleyecek bir yatak satın almak için buraya tıklayın.

06. Fiyat: Yatak fiyatı, genellikle kalitesiyle orantılıdır. Bütçenize uygun bir yatak seçmek istiyor olabilirsiniz ancak kaliteyi de göz önünde bulundurun. Düşük kaliteli bir yatak, uzun vadede sağlık problemlerine yol açabilir.

07. Garanti: Yatak garanti süresi, üreticinin yatağa ne kadar güvendiğini gösterir. Puuf Sleep, 10 yıl yay garantisi ve 2 yıl tüm yatak garantisi sunar. Ayrıca 100 gün deneme süresi tanır. Memnun kalmazsanız koşulsuz iade edebilirsiniz. 


Doğru yatak seçimi nasıl olur


Hangi Yatak Daha Doğal ve Sağlıklı?

Bu noktada doğal olmalarından dolayı lateks yataklar daha fazla ön plana çıkar. Lateks yataklar, kauçuk ağacının gövdesinden üretilir. Lateks, özel yapısı sayesinde yatak için en ideal malzeme konumundadır. Lateks'in içerisinde özel hava gözenekleri vardır.

Bu gözenekler, yatağın sürekli olarak hava almasını sağlar. Böylece yatağınızda kötü kokular bulunmaz. Ayrıca mantar, küf vb. oluşumların önüne geçilir. Lateks yataklardaki bu özellikler, hem iyi bir uyku çekmenizi hem de sağlıklı bir şekilde uyumanızı sağlarlar.

Lateks yatakları hemen incelemek için tıklayın!

Yatak Ölçülerine Dikkat Edin

Yatak ölçüsünün yanlış olması, yatağı doğru şekilde kullanamamanıza neden olur. Bu nedenle yatak alırken boyutuna çok dikkat etmeniz gerekiyor. Yatak ölçüleri kişinin boyundan ortalama 20 cm uzun olmalıdır. Yatak genişliği ise en az 95 cm olmalıdır. Bu ölçüleri sağlayan bir ürün tercih ederseniz, uyku konforunuzu artırmış olursunuz.

Yatak Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Yatağın kalite faktörleri kişiden kişiye değişmektedir. Üreticinin malzeme kalitesinin dışında belli kriterleri dikkate almak gerekir. Şu özelliklere baktığınız zaman yatak kalitesini anlayabilirsiniz:

- Yatak ölçüleri
- Yatak sertliği
- Kullanılan malzemeler
- Dolgu malzemeleri
- Yatağın katmanları

Doğru malzemeler ve katmanlar, yatağı olması gerektiği rahatlığa ulaştırır. Vücudunuzu en iyi derecede saran ve bel boşluğunuzu en iyi ölçüde doldurabilen bir yatak, kalite standartlarına uygundur.

Yatak alırken nelere dikkat edilir


Ortopedik Yatak Nasıl Anlaşılır?

Ortopedik yataklar;

- Omurgayı doğru hizalar.
- Omurgada oluşan basıncı azaltır
- Vücudu destekler
- Vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtır.
- Kan dolaşımını rahatlatır.

Ortopedik yatakların sağlamış olduğu bu avantajlar, diğer yataklarda yoktur. Puuf Sleep'te baktığınız tüm yataklar full ortopedik olup kaliteli malzemelerden üretilmiştir.

Neden Doğal Yatak Tercih Edilmeli?

Doğal yataklar sadece sağlıklı bir uyku uyumanızı sağlamazlar. Aynı zamanda cilt sağlığınızı da korurlar. Yatak, sadece uyku sağlığı için gerekli bir eşya değildir. Genel vücut sağlığımız açısından da önemli bir eşyadır. Bu yüzden doğru yataklarda uyumak gerekir. Günün tüm yorgunluğunu atabilmek ve sağlıklı bir bünyeye sahip olabilmek için yatağınızın kaliteli ve doğal olması gerekir.

Vegan ve Doğal Yatakları Kimler Tercih Etmeli?

Doğallığı seven ve sağlıklı bir şekilde uyumak isteyen herkes bu yatakları tercih edebilir. Kaslarında ve omurgalarında ağrı yaşayan insanlar, cilt sağlığına önem verenler ve rahat uyumak isteyenler bu yataklardan satın alabilirler. Doğal yataklar, kötü koku ve alerji gibi durumlara izin vermez. Bu nedenle temiz bir kullanım sunar. Hem rahat hem de temiz bir uyku için tercih edebilir ürünlerdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.